Waarom voormalig klant E. (ondernemend psycholoog met vele certificeringen) beter matchende klanten wilde in haar bloeiende praktijk

Categorie:Geen categorie Ondernemen Persoonlijke Ontwikkeling

Voormalig klant E. (psycholoog met orthomoleculaire specialisatie) had bij het oprichten van haar praktijk in gedachten, haar klanten enorm goed te gaan helpen. Met vele specialisaties en opleidingen in the pocket, kon ze immers echt de kern raken.
Inmiddels had ze binnen een aantal jaren een bloeiende praktijk opgezet! Vol met klanten.
Toch bleek de praktijk: Het “volledige” aanbod, met daarbij al haar mooie tools die ze in te zetten had, doen aan haar klanten, verliep geregeld stroef.

Zo deed ze te vaak concessies in haar dienstverlening.
In haar tijd. Ze werkte meer dan ze wilde.
En in haar energie.

De diepe vervulling bleef uit.

Omdat klanten aangaven “met een aantal sessies wel genoeg geholpen te zijn” was haar ondernemerschap niet meer naar haar eigen waarden was ingericht.
Ze klopte bij me aan.

Veel klanten, maar steeds minder energie
Niet alleen zou het helpen van veel klanten achter elkaar door op een dag, veel meer energie kosten dan ze had voorzien (naast de overige werkzaamheden als ondernemer). Waardoor ze leeg begon te lopen. Ook de voldoening die ze eruit haalde bleek op deze manier anders dan gedroomd te zijn. Haar trajecten bestonden uit slechts een aantal sessies en waren te kort om de diepte te kunnen raken. Hetgeen ze aan hulp voor haar kon klanten leven in deze korte trajecten, was niet voldoende voor een volledige transformatie.
Het was tijd om dit anders te gaan doen: Ze wilde klanten graag vollediger begeleiden.

Die diepe vervulling voelen.
Goed matchende klanten optimaal kunnen begeleiden!
En, daarnaast ook met haar kids naar de burgers zoo kunnen op een maandagmiddag.

Fast Forward – na ons gesprek waar ze besloot klant te worden – spraken we live af in Arnhem.

Ze koos ervoor haarzelf hierbij te laten begeleiden en al in de kick off bleek dat er gelukkig een hele hoop was, waaraan we konden werken.
De wieltjes waaraan we draaiden waren op het gebied van: leiderschap, begrenzen, communicatie, sales en klantprocessen.
Om te komen waar E. naartoe wilde met haar dienstverlening en ondernemerschap zijn we gaan werken aan haar overall communicatie en leiderschap!

Haar Expertstatus innemen als ondernemer

Net zoals bovenstaande klant E., heb ik de afgelopen jaren diverse transformatieondernemers mogen begeleiden in het aanscherpen van de (communicatieve) vaardigheden en houding die nodig zijn om een ideale dienstverlening uit te kunnen voeren. Ook zij hadden de wens om niet langer slechts een aantal sessies te leveren aan klanten, maar vollediger te kunnen begeleiden.
Niet alleen is er namelijk een verdiepender aanbod nodig, er is vooral nodig dat klanten hiervan WETEN. Dat je hierover communiceert. Dat je expertstatus durft in te nemen (in een salescall) en aangeeft waarom slechts een paar sessies niet werkt bij de transformatie die je wil leveren. Er is ook leiderschap nodig in de communicatie, vragen durven stellen en de diepte in durven gaan. Communiceren over waarom jij rechts gaat waar anderen links gaan.

Dit blijkt in praktijk soms namelijk lastig, de innerlijke criticus neemt het nog wel eens over. Waardoor je in oud gedrag vervalt, bijvoorbeeld bij weerstand vanuit een potentiele klant, de verdiepende vragen die nodig zijn TOCH maar niet stelt. Niet durft door te vragen op bezwaren (in je sales gesprek). Met als gevolg dat je je klanten blijft helpen op de manier hoe je dat deed.

Doorlopend hiermee bezig zijn
Dat is ook reden waarom je je in dit proces mag laten begeleiden. Niet alleen op strategisch niveau (positionering), maar zeker ook bij de implementatie van alle uitvoerende stappen die je hierin wil zetten. In de continue lead/klant communicatie, zodat je klanten JA kunnen zeggen tegen de begeleiding die het best werkt. En waar jij als als kennisondernemend coach/trainer/consultant het meest mee in je volle potentie staat.

Ben jij nu benieuwd geworden hoe je dan JA’s krijgt op zo’n “groter” aanbod? In mijn podcast afleveringen hoor je mijn visie, tips en voormalig klanten aan het woord.

P.s.
Speciaal voor ondernemers in Gelderland en Overijssel is er de Startversneller. Zelf ben ik geselecteerd coach bij dit initiatief waardoor mijn ondernemersbegeleiding voor een deel vergoed kan worden, voor jou als coachee. Mits je niet langer dan 5 jaar onderneemt. Ben je benieuwd of dit ook voor jou is? Stuur me vrijblijvend een berichtje of lees hier alvast meer!