Je pure zelf laten zien? Geniet van de gezonde effecten van dit wondermiddel

Categorie:Geen categorie

De kick-offs van mijn coachtrajecten houd ik bij voorkeur op locaties in groen omgeven en met reden.
Om de overbelasting in de aandacht vragende multitaskende wereld even van je af te schudden is er een mooi wondermiddel! En het doet overigens nog veel meer 🙂 Nu zijn wondermiddelen schaars. Zeker als ze goed te verkrijgen zijn en wetenschappelijk onderzocht worden. Maar de natuur is zo’n wondermiddel.

Wondermiddel om authenticiteit te behouden

De invloed van groen op zo authentiek mogelijk ondernemen als starter, (daar waar mijn starterscoachingstrajecten veelal om draaien), is wonderlijk en daarom start ik vaak omgeven in het groen. Eigenlijk geldt dit voor iedereen die zijn authenticiteit wil behouden!

Gelukkig meer manieren om van de positieve effecten, zoals voldoen aan het verlangen naar rust, liefde en geluk, die een groene omgeving met zich meebrengt te genieten. Het zit al in onze aard, maar is niet altijd makkelijk te bereiken. Waar een groene omgeving dit van nature met zich mee brengt kan die zijnsmodus waar vanuit rust, liefde en geluk hoef je niet per se je omgeving te verplaatsen naar het groen om die natuurlijke staat van jezelf bereiken. Je kunt het ook activeren door je zintuigen eens lekker te gebruiken!

Laat je raken in het moment

In het moment komen, geraakt worden, niet vanuit het hoofd maar juist vanuit het hart kan door kleine dingen, die door hun eenvoud juist zo’n diepe indruk kunnen maken. Gebruik je ogen, je handen, je oren en je stem. Juist om dichtbij jezelf te blijven.

=Wanneer was de laatste keer dat jij in vervoering raakte van de prachtige kleuren in de lucht?
=Wanneer genoot je van rust en stilte?
=Welke muziek raakte je hart?  

Het is makkelijk om snel geraakt te worden door negatieve dingen: door uitspraken van anderen, door nieuws en zonder het te weten verdwijnt het laten raken in positieve zin daarmee naar de achtergrond. 

Je geest is als vruchtbare aarde waarop je kleurige bloemen wilt laten bloeien en geen onkruid.
Je gedachtetuin bijhouden en voeden is zo’n mooie tegenhanger om dat onkruid direct te verwijderen. Juist in deze tijd, voed jezelf bewust!

Onderhoud en voed je gedachtetuin

Je geest niet tot onkruid laten uitgroeien, maar laten bloeien doe je door het te onderhouden én te voeden.
Jezelf niet alleen vullen maar vooral voeden vanuit liefde, rust en geluk is hoe het gaat bloeien en gebruikt wordt waar het voor bedoeld is, om jou in je licht te zetten.
Een plantje groeit toch ook niet in de schaduw?

‘Stories can either be bacteria, or light’ – Ben Okri

Wat is jouw bijdrage aan een klimaat waar eigenheid en iedere stem telt?

Als we met z’n alleen gaan voor een klimaat waarin naar elkaar geluisterd wordt en waarin iedere stem telt. Overal waar mensen samen werken en leven. In organisaties, in het onderwijs, bij de overheid, in de zorg, op straat… Dan is ook voor jou het belang van empathie, respect, eerlijkheid, maar ook van moed, slimheid en doorzettingsvermogen wat ertoe doet. Jij maakt het verschil. Van ècht ergens voor gaan en van loslaten. Een goed verhaal is onmisbaar bij wezenlijke communicatie en helpt mensen zich te verbinden rond een wezenlijk en gemeenschappelijk doel: een duurzame toekomst waar we allemaal naar verlangen. Jouw communicatie is onderdeel van wat jij voor je klanten, je medemensen en jezelf bereikt, dus geniet ervan en sta voor jouw authentieke zelf!

Jezelf ‘vangen’ en helemaal omarmen in je communicatie? Maak dan eens gebruik van dit mooie wondermiddel en kom (even weer helemaal) tot jezelf!

Lieve

P.S. Voor 1 op 1 begeleiding voor professionals en ondernemers werk ik met vaste en maatwerk trajecten.
Tevens bied ik voor startende ondernemers (0-5 jr ingeschreven bij de KVK) het startversnellertraject aan als aangesloten coach, waar je met subsidie vanuit de overheid, mits je opereert vanuit Gelderland en Overijssel zelfs 1000,- euro korting krijgt op mijn traject!
Zou je graag je team verder helpen in authentiek met elkaar communiceren en naar buiten treden, ook dan help ik je graag met mijn inside-out communicatie teamworkshop.

Mail vrijblijvend naar info@lievevriezen.nl of vul even dit contactformulier in en we kijken samen even in onze agenda’s.